Onze diensten

DIENSTEN MTC Tank Container Services verleent al ruim 25 jaar een complete service aan operators en leasemaatschappijen. Dit doen wij vanuit het hart van het petrochemisch cluster in de Rotterdamse Botlek. Klanten roemen ons om het veelzijdige aanbod van repair- en reinigingsdiensten en de multimodale ontsluiting van de terminal. Bij MTC rusten wij niet voordat de werkzaamheden perfect zijn uitgevoerd.

Klanten roemen ons om het veelzijdige aanbod van repair- en reinigingsdiensten en de multimodale ontsluiting van de terminal. Bij MTC rusten wij niet voordat de werkzaamheden perfect zijn uitgevoerd. Wij gaan voor het beste, elke dag weer. Bij MTC rusten wij niet voordat de werkzaamheden perfect zijn uitgevoerd. Wij gaan voor het beste, elke dag weer.

Repair

Het repareren van tankcontainers is een van de kernactiviteiten van MTC. Onze gecertificeerde collega's staan dag en nacht voor u klaar voor in-service inspecties en herstelwerkzaamheden van uw tankcontainers. Ons vakkundige team van medewerkers, werkzaam in de goed uitgeruste reparatiehal, levert kwaliteit bij onder meer het uitvoeren van tankinspecties, periodieke keuringen, in-service repairs, frame- en ketelreparaties, tank-refurbishments en het vervangen van koel- en verwarmingssystemen. Bij MTC voeren wij laswerkzaamheden uit aan staal, roestvrij staal en aluminium. Alle lassers zijn gecertificeerd conform EN287-1/ASME (Tanks) & ISO 9606-1:2013 (Offshore).

Lees meer

Reiniging

MTC Tankcleaning heeft maar liefst 16 reinigingsposities in de Botlek. Dit heeft voor u als klant het voordeel dat uw equipment sneller doorstroomt zonder inlevering op kwaliteit. Het scheiden van begeleid en onbegeleid reinigen zorgt van een optimaal gebruik van onze capaciteit. De reinigingen worden uitgevoerd door een team van getrainde en ervaren reinigers.   Onze medewerkers staan elke werkdag van 06:00 tot 22:00 uur voor het leveren van state-of-the-art tankcleaning. Na de reiniging wordt de tankcontainer met lucht terug gedroogd naar 30 graden en kan de chauffeur via het bordes direct op de reinigingsbaan zijn tankcontainer inspecteren.

Lees meer

Watergebonden

Door de gunstige ligging aan de Oude Maas bij de Botlekbrug kunnen containers snel over water vervoerd worden richting de Maasvlakte en het Europese achterland. Samen met RBC werkt MTC nauw samen met gerenommeerde barge operators zoals Danser Containerline, Contargo en Neska.   Met deze binnenvaart operators bieden wij een imposant netwerk aan achterland bestemmingen in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Voor grotere aantallen containers is vervoer per binnenvaart de meest optimale oplossing.

Lees meer

Verkoop

    De verkoop van equipment blijft gestaag doorgaan bij MTC . Naast de gebruikte tanks hebben wij op dit moment vrij veel nieuwbouw staan die wij bij verscheidene fabrieken in China hebben aangekocht. In de capaciteit van 31000 liter T11’s hebben we 3 types op voorraad: 10 x CIMC zie certificaat/drawing/foto 10 x NT Tank zie Lees meer